Enquête: Bakje troost, van wieg tot graf.

Hier kunt u klikken naar het enquêteformulier.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfkCCCx0rj6-OOJ0pouSoVSJQBPY-RLiaJEfb8m3tEfD-zxgQ/viewform

Of scan de QR-code

Enquête formulier; gebruiken aan tafel bij een uitvaart?

Bakje Troost, van wieg tot graf

Koffiebonen onder het bed?
Of beschuit met een rouwrandje?

We nodigen u uit om aan te schuiven aan de rouwtafel van Bakje Troost, van wieg tot graf. We stellen het erg op prijs als u deel wilt nemen aan deze enquête. We gaan uiteraard nauwkeurig om met uw persoonlijke gegevens en antwoorden. Uw privacy wordt gewaarborgd onder het AVG-protocol 32. Uw antwoorden verwerken we anoniem. We willen kunnen beschrijven welke rituelen aan tafel belangrijk zijn om deze borgen voor een volgende generatie.

Mijn naam: Carolina Verhoeven, en werk met Stichting Culinair Historisch Erfgoedcentrum, ik ben op zoek naar informatie over rouwgebruiken die met voedsel te maken hebben. Gebruiken die ik graag zou willen mee nemen bij het schrijven van mijn boek “Bakje Troost” van wieg tot graf.
Uit onderzoek en eigen ervaring blijkt dat deze specifieke kennis voornamelijk binnen eigen kringen blijft en nauwelijks wordt gedeeld. Ook blijkt dat oude gebruiken snel verdwijnen omdat ze niet meer passend zijn, of moeizaam in Nederland uitgevoerd kunnen worden, deels ook omdat de nieuwe generatie er niet mee bekend is.
Omdat culturen snel in elkaar schuiven, ontstaan nieuwe gebruiken.
Pas als we van elkaar weten wat hierin belangrijk is, kunnen we er rekening mee houden. Daarom is deze enquête bedoeld voor iedereen die in werk of privé met begrafenis- en rouwrituelen te maken heeft.

Meer informatie kunt u vinden op Https: //www.culinairerfgoedcentrum.com of Https: //www.landskeuken.nl
Zijn er andere vragen, dan ben ik ook per telefoon bereikbaar +31- 0683272405.
Ik kijk uit naar uw antwoorden.

Vriendelijke groet Carolina Verhoeven