Druivenblad op pekelwater

Druivenblad op zout water

Mijn manier van inmaken.

Als de jonge druiventrosjes meer licht moeten krijgen. Pluk ik het verse jonge blad.

Ik gebruik altijd 100 gram Himalaya zout op 1 liter water.

Breng zout samen met het water aan de kook en laat het afkoelen.

De zoutkristallen moeten goed opgelost zijn.

Pluk de druivenbladeren in de ochtend, zorg dat deze droog zijn. Haal de dikke steel en af en kijk ze goed na op spinrag of kleine beestjes. Veeg ze schoon maar was ze niet.

Ik verzamel altijd een stapeltje van 10 bladeren op grote en kleur. Stapel vervolgens alles bladeren weer op elkaar en leg ze in het afgekoelde Himalaya zout water. Druk de bladeren goed onder het water, leg er een bord op met daarop weer een gewicht. De volgende dag maak ik weer rolletjes van 10 bladeren.

Leg de druivenblad rolletjes in een grote schoongemaakte pot of in een bewaarbak met deksel.

Soms voeg ik kruiden toe naar eigen keuze.

Veel plezier Carolina Verhoeven